Tropische zomerdag op komst

Bron © AD

Afbeelding: ANP

Buien, wolkendekens en wat zonnestralen. Het is de afgelopen tijd typisch Nederlands zomerweer, maar daar komt verandering in. Komende zaterdag wordt een tropische zomerdag met een temperatuur die uitkomt tussen de 25 en 30 graden. In het zuiden van het land wordt het mogelijk nog een paar graden warmer.

Afgelopen nacht was de zomer ver te zoeken. Een zogenoemde ‘neerslagbank’ trok over ons land. Op sommige plekken viel zelfs 20 millimeter regen. Ook zondagmiddag kan er nog een enkele bui vallen.

Maandag draait de wind naar het zuiden, wat betekent dat het een stuk warmer wordt. ,,In het noorden valt er ’s morgens nog een licht buitje hier en daar, maar het gaat steeds meer opklaren”, stelt meteoroloog Raymond Klaassen van Weerplaza. ,,In de middag wordt het 21 tot 22 graden in het noorden, in het zuiden is er meer zon en kan het 25 tot 27 graden worden. Misschien nog wel een graadje warmer in Limburg.”

Zomerse dag

Dinsdag draait de wind naar het westen en wordt het weer minder warm. ,,21 graden en misschien valt er ook nog wel een buitje”, aldus Klaassen. ,,Vanaf woensdag komt er langzaam maar zeker een hogedrukgebied naar onze omgeving en dat betekent droger weer en geleidelijk aan ook meer zon.”

Donderdag wordt een mooie dag met 22 graden en vrijdag zelfs een zomerse dag met maximaal 25 graden. Zaterdag wordt er zeer warme lucht aangevoerd en kan het in het zuiden van het land zelfs tropisch warm worden.

Vanaf zondag wordt het weer minder warm. Ook komt het licht wisselvallige zomerweer weer terug.

Bekijk hier de actuele weersverwachting

Door Simone van Zwienen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen