Dronken man uit Gennep stuurde dreigende berichtjes over Cuijkse ex-vriendin: ‘Ik pak haar’

Bron © De Gelderlander

Afbeelding: NurPhoto via Getty Images

Een 53-jarige man uit Gennep stuurde tijdens een dronken bui in mei 2019 dreigende berichten over zijn Cuijkse ex-vriendin naar een wederzijdse kennis. ,,Ik pak haar”, schreef de man via Facebook-messenger. ,,Of ik zelf dood ga, maakt me niet uit, maar ik pak haar.”

De kennis stuurde de boze teksten door naar het slachtoffer, dat aangifte deed. Ze vertelde daarbij dat ze al dacht dat de man dronken was, door zijn taalgebruik. De verdachte dronk volgens de vrouw al veel tijdens hun relatie.

Lui

De Gennepenaar moest zich voor zijn gedrag verantwoorden bij de politierechter in Den Bosch. Hij kwam niet opdagen. Bij de politie vertelde de verdachte dat hij inderdaad had gedronken.

De man was gefrustreerd over de manier waarop zijn relatie met het slachtoffer een paar jaar daarvoor was geëindigd. In zijn beleving was de vrouw er ‘met zijn geld en spullen vandoor gegaan’. In de dreigende Facebook-berichtjes noemde hij het slachtoffer ‘lui’ en beklaagde zich erover dat ‘ze nooit had gewerkt’.

Onder invloed

De Gennepenaar had geen groot strafblad. Eerder was hij ‘slechts’ veroordeeld voor verkeersfeiten: onder meer voor rijden onder invloed. De rechter legde de verdachte voor de bedreigingen een boete op van 250 euro.

Door Geert van der Star

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Gennep
  1. De artikels worden geladen...