Shell lijdt megaverlies door coronacrisis

Bron © ANP

Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Olie- en gasconcern Shell heeft in het tweede kwartaal een nettoverlies geleden van 18,1 miljard dollar door de lagere olieprijzen en afschrijvingen op de waarde van bezittingen door de coronacrisis.

Het Brits-Nederlandse bedrijf had eind juni al gemeld dat vanwege de crisis veel minder olieproducten werden verkocht en dat er enorme afwaarderingen zouden komen. Die afschrijvingen waren in totaal 16,8 miljard dollar.

Shell zette wel een winst op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs) van 638 miljoen dollar in de boeken, terwijl analisten hier juist een verlies hadden verwacht. In het tweede kwartaal van vorig jaar kwam deze zogeheten ccs-winst nog uit op bijna 3,5 miljard dollar.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen