Vaals: wijk niet af van paden of wegen

Mensen lopen te vaak over privégrond van boeren. Afbeelding: Diana Scheilen / Archief De Limburger

Handhaving en politie gaan de komende tijd nadrukkelijker optreden tegen mensen die door akkers en weilanden lopen. De gemeente Vaals doet een oproep aan inwoners en toeristen om op paden en wegen te blijven.

De gemeente ontvangt steeds meer klachten van agrariërs en grondbezitters over het feit dat mensen over hun weilanden of akkers wandelen, fietsen of zelfs rijden. Ook gebeurt het vaker dat mensen hun hond er los laten rondlopen. Uitwerpselen van honden kunnen schadelijk zijn voor het vee als deze in het voer terechtkomen.

Ruiters

Deze oproep geldt ook voor ruiters, benadrukt de gemeente. „Ons landschap is open en prachtig en dat willen wij graag zo houden. Het zou jammer zijn als wij het landschap met borden moeten gaan vol zetten en landeigenaren gedwongen worden hun terreinen te gaan omheinen.”

Door onze verslaggever

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Vaals