Ghislaine Maxwell zelf óók beschuldigd van seksueel misbruik

Een foto van Ghislaine Maxwell met Jeffrey Epstein. © AFP

Op last van een rechter in New York zijn gerechtelijke documenten vrijgegeven met gedetailleerde beschuldigingen aan het adres van Ghislaine Maxwell. De voormalige medewerkster en ex-partner van Jeffrey Epstein wordt er niet alleen van beschuldigd het seksueel misbruik van minderjarige meisjes door de miljardair te hebben gefaciliteerd maar ook zelf soortgelijke feiten te hebben gepleegd, melden Amerikaanse media.

Redactie

De documenten zijn afkomstig van een inmiddels afgehandelde rechtszaak die in 2015 tegen Maxwell werd aangespannen door Virginia Roberts Giuffre. Zij beschuldigde Maxwell ervan zelf ook minderjarige meisjes seksueel te hebben misbruikt. Daarnaast zou ze zich hebben voorgedaan als Epsteins ‘hoerenmadam’ en hem hebben geholpen Giuffre als ‘seksslavin’ ter beschikking te stellen aan invloedrijke mannen over de hele wereld onder wie de Britse prins Andrew, oud-gouverneur van New Mexico Bill Richardson en advocaat Alan Dershowitz. In de vrijgegeven documenten beschuldigt Giuffre Epstein ervan haar te hebben gerekruteerd toen ze nog maar 15 jaar oud was.

Lees ook: Wie slaapt slecht als het hulpje van Jeffrey Epstein gaat praten?

De rechter in New York had op 23 juli al opdracht gegeven een groot deel van meer dan 80 documenten vrij te geven maar Maxwell diende gisteren bij de rechtbank nog een verzoek in om vrijgave van twee aanvullende documenten te blokkeren. Daaronder een verklaring uit 2016 over haar seksleven en een verklaring van een niet nadere benoemde aanklager van Epstein.

Advocaten van Maxwell, die begin deze maand werd gearresteerd op verdenking van medeplichtigheid aan seksueel misbruik door Epstein, zeiden dat het openbaar maken van haar verklaring het ‘moeilijk, zo niet onmogelijk’ zou kunnen maken een ??onpartijdige jury te vinden voor haar strafproces. De twee verklaringen blijven naar verwachting tot maandag verzegeld, afhankelijk van hoe het hof van beroep beslist.

Zelfmoord

Maxwell zou tussen 1994 en 1997 minderjarige meisjes hebben gelokt en klaargestoomd voor seks met de zakenman en multimiljonair Epstein, die vorig jaar in afwachting van zijn eigen proces zelfmoord pleegde in zijn cel. Ze heeft altijd verklaard onschuldig te zijn.

De Britse Maxwell is de jongste dochter van mediamagnaat Robert Maxwell en was een prominente ‘socialite’. Ze introduceerde Epstein volgens Britse media bij tal van kopstukken onder wie presidenten, artiesten, zakenmagnaten en de Britse prins Andrew.

    Gerelateerde berichten

    Ander Nieuws