Kermissen Maasgouw gaan door

Afbeelding: Emindo Armino

De gemeente Maasgouw heeft besloten dat kermissen in de gemeente vooralsnog door kunnen gaan.

Om ervoor te zorgen en dat de kermissen voldoen aan alle coronarichtlijnen is de gemeente een samenwerking aangegaan met Stichting Traditionele Kermisorganisatie. Het streven is om alle zes resterende kermissen van het jaar te laten plaatsvinden. De edities die dit jaar nog op de kalender staan zijn Wessem (22 augustus), Stevensweert (5 september), Heel (5 september), Maasbracht (26 september), Beegden (3 oktober) en Thorn (10 oktober).

Om er voor te zorgen dat de coronaregels worden nageleefd, stelt de stichting een plan op met maatregelen. Zo komen er looproutes, worden er desinfectiezuilen geplaatst en komen er banners en informatieborden. Daarbij worden er toezichthouders aangesteld. De gemeente blijft verantwoordelijk voor het organiseren van de attracties.

Omdat de situatie rondom het coronavirus onvoorspelbaar blijft, wordt elke kermis apart geëvalueerd. Als het nodig is, kunnen de kermissen nog bijgestuurd worden. De gemeente erkent dat een eventuele tweede golf alsnog roet in het eten kan gooien.

Door Simon Doesborgh

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maasgouw