‘Trump stuurt aan op gedwongen verkoop van de app TikTok’

Bron © ANP

Afbeelding: Getty

De Amerikaanse president Donald Trump komt de komende dagen met een order die het Chinese bedrijf ByteDance dwingt zijn populaire socialemedia-app TikTok te verkopen.

Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Microsoft zou interesse hebben om TikTok te kopen.

De Amerikaanse overheid doet al een tijd onderzoek naar het onder tieners populaire TikTok, waarop gebruikers korte filmpjes kunnen plaatsen. De Verenigde Staten zien dat als een gevaar voor de nationale veiligheid omdat ByteDance zo veel informatie over Amerikaanse burgers vergaart. Die informatie wordt volgens de Amerikanen mogelijk doorgespeeld naar de Chinese overheid.

Microsoft voert inmiddels volgens ingewijden gesprekken om de Amerikaanse activiteiten van TikTok in handen te krijgen. Het is niet bekend hoeveel de Windows-maker bereid is neer te leggen voor het sociale netwerk.

TikTok-concurrent Snapchat lijkt te kunnen profiteren van maatregelen tegen de Chinese app. De koers van moederbedrijf Snapchat steeg op de beurs.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen