Doelpuntloos oefenduel van MVV tegen ADO Den Haag

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

MVV heeft in eigen huis gelijk gespeeld tegen ADO Den Haag. De oefenwedstrijd tegen de club uit de eredivisie eindigde zonder doelpunten.

Gedurende de hele wedstrijd ontliepen de ploegen elkaar niet zo gek veel. Het grote verschil in de eerste helft was dat ADO keer op keer de bal kon voorgeven vanaf de flanken. Deze voorzetten belandden stuk voor stuk in niemandsland, of werden niet goed verwerkt door de aanvallers, waardoor MVV simpel op de been kon blijven.

Verschillend

In de tweede helft stonden aan beide kanten twee totaal verschillende ploegen op het veld. Zowel MVV als ADO koos ervoor om een elftal met bijna alleen maar jeugdspelers op te stellen. In het tweede deel van de wedstrijd was MVV duidelijk een stuk sterker dan de gasten. De thuisploeg kwam na 52 minuten spelen dichtbij een treffer, toen Twan Visser met een volley de lat raakte. Vervolgens bleven erg grote kansen op een doelpunt uit.

MVV trad aan met vijf testspelers, onder wie ex-Fortunaverdediger Kai Heerings. Ook doelmannen Ricco Cymer uit Zwitserland en Thomas Chesneau (Paris Saint Germain onder 23) maakten hun opwachting. Daarnaast stonden linksback Tom Plezier (voorheen Jong NAC) en Dean Guezen in het veld.

Eindhoven

Twee weken geleden speelde MVV zijn eerste duel in de voorbereiding op het komende seizoen. Toen was Helmond Sport met 0-1 te sterk. ADO speelde nog geen oefenduels. Volgende week zaterdag speelt MVV een oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Deze wedstrijd op 8 augustus is toegankelijk voor publiek. In totaal kunnen 367 supporters de wedstrijd vanaf de tribune volgen. De toegang zal geschieden volgens de richtlijnen van KNVB en RIVM, zo maakte de club vrijdagavond bekend.

Door Emil Visser

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen