Netflix kondigt vijfde en laatste seizoen La Casa De Papel aan

Bron © ad

La Casa de Papel seizoen 4. Afbeelding: Netflix

Het vijfde deel van de Spaanse Netflix-reeks La Casa De Papel is in aantocht, maar wordt wel het laatste seizoen. Dat heeft Netflix bekendgemaakt.

Wat begon als een Spaanse televisieserie werd dankzij Netflix wereldwijd een immens succes. Meer dan 34,3 miljoen huishoudens zaten klaar, toen het derde seizoen van La Casa de Papel werd gelanceerd en met seizoen 4 wist Netflix nog veel meer kijkers aan zich te binden. Geen enkele niet-Engelstalige serie uit de geschiedenis was ooit zo populair.

Toch komt er nu een einde aan de reeks. ,,We hebben bijna een jaar nagedacht over hoe we afscheid moesten nemen van de groep”, aldus schrijver Alex Pina. ,,De oorlog bereikt zijn hoogtepunt, het is ook het meest epische en meest opwindende seizoen dat we gemaakt hebben.”

Nieuwe gezichten

Kijkers kunnen binnenkort nog genieten van 10 nieuwe afleveringen met ook enkele nieuwe gezichten, zoals acteurs Miguel Ángel Silvestre (Sky Rojo, Sense 8) en Patrick Criado (La gran familia española, Vivir sin permiso).

De opnamen van het laatste seizoen gaan op 3 augustus van start en vinden plaats in Spanje, Denemarken en Portugal. Wanneer het finale deel op Netflix zal verschijnen is nog niet bekend.

Door Redactie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →