Coronavaccin kan hoofdpijndossier worden door vele bijwerkingen

Bron © ANP

Afbeelding: REUTERS

De vaccins tegen het nieuwe coronavirus waarvan de eerste onderzoeken bij mensen zijn afgerond en die nu de laatste testfase ingaan, geven allemaal milde bijwerkingen.

Dat schrijft Trouw. Dit coronavaccin kan volgens de krant dan ook een hoofdpijndossier worden als de wereld moet worden ingeënt tegen het virus.

Hoofdpijn, een pijnlijke arm, vermoeidheid, koorts; driekwart van de proefpersonen had er last van. Het waren geen ernstige klachten, de ongelukkigen waren veelal na één slechte dag weer opgeknapt. Maar het zijn er meer in vergelijking met ander vaccins, zoals de jaarlijkse griepprik.

Het is de vraag of dergelijke bijwerkingen mensen ervan zullen weerhouden om zich te laten inenten, schrijft de krant. Nu nog kiest 60 procent in Nederland voor een vaccinatie. Een kwart twijfelt, de rest weet nu al zeker van niet.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen