Ondanks corona toch zwarte zaterdag in Frankrijk

Bron © AD

In Frankrijk worden zaterdag al vanaf de vroege ochtend lange files verwacht op onder meer de A7, zoals hier bij Vienne in het zuidoosten van het land. Afbeelding: AFP

Ondanks de coronacrisis wordt het zaterdag zeer druk op de Europese wegen. Veel vakantiegangers gaan op weg naar hun vakantiebestemming of keren terug naar huis, waarschuwt de ANWB. De Franse verkeerspolitie voorziet zaterdag de eerste zwarte zaterdag van deze zomer met mogelijk ruim 900 kilometer file.

Naar verwachting staan er al rond 05.00 uur files op de A6/A7, de Route du Soleil. Niet veel later loopt het verkeer vast op de A10 tussen Orléans en Tours en bij Poitiers richting Bordeaux, aldus de ANWB.

Ook door Midden-Frankrijk via de A20 bij Limoges en A75 bij Clermont-Ferrand is veel verkeer onderweg. Verkeer richting Italië moet op de N205 voor de Mont Blanctunnel vooral ’s ochtends rekening houden met oponthoud.

Duitsland

In het zuiden van Duitsland krijgt de deelstaat Baden-Württemberg vakantie en vanuit Beieren vertrekt een tweede golf vakantiegangers. In Oostenrijk zijn de grote knelpunten de A10 Salzburg-Villach en de Karawankentunnel op de grens met Slovenië. In Zwitserland staan lange files voor de Gotthardtunnel in de A2. De wachttijden kunnen oplopen tot bijna twee uur.

Vakantiegangers die de grootste drukte willen vermijden, doen er volgens de ANWB goed aan pas vanaf 10.00 uur te vertrekken vanuit Nederland. Nog beter is het om pas op zondag op weg te gaan.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen