Twee aanhoudingen bij demonstratie Viruswaanzin in Den Haag

Bron © ANP

De politie arresteert een demonstrant. Afbeelding: AD/Regio15

De politie heeft tijdens de demonstratie van de actiegroep Viruswaanzin op het Malieveld twee aanhoudingen verricht.

Eén demonstrant werd opgepakt vanwege het beledigen van een agent en de ander omdat hij zich niet kon identificeren, aldus de politie.

De politie heeft de organisatie ook gevraagd mensen op te roepen meer afstand van elkaar te houden. Diverse mensen stonden in groepjes te dicht bij elkaar. Voorman Willem Engel gaf gehoor aan het verzoek van de politie door tijdens zijn toespraak zijn toehoorders herhaaldelijk te vragen om elkaar de ruimte te geven.

Op het Malieveld zijn honderden mensen bijeen om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. De gemeente Den Haag heeft toestemming gegeven voor de betoging. Twee demonstraties die Viruswaanzin in juni wilde houden, werden verboden.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen