Ruim 400 nieuwe besmettingen: honderd meer dan vrijdag

Bron © ad

Een medewerker van de GGD Rotterdam-Rijnmond neemt een coronatest af in een teststraat. Afbeelding: Hollandse Hoogte / ANP

Er zijn in ons land 431 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is fors meer dan vrijdag, toen er 338 besmettingen waren. Het aantal besmettingen ligt bijna twee keer zo hoog als een week geleden.

Dat blijkt uit de nieuwe update van het coronadashboard. Rotterdam-Rijnmond is weer koploper, met 125 besmettingen. Dat is bijna twee keer zoveel als de nummer twee, de regio Amsterdam.

Bijna de helft van de besmette personen is tussen de 20 en 40 jaar oud. Daarna volgt de leeftijdsgroep 40 tot 60, met iets minder dan eenderde van het aantal besmettingen.

Lees ook: Twee aanhoudingen bij demonstratie Viruswaanzin in Den Haag

Door Sander van Mersbergen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen