Kantine van SV Meerssen volledig uitgebrand; verslagenheid bij bestuur en in dorp is groot

Afbeelding: Facebookpagina Wijkagenten Gulpen-Wittem

De kantine van voetbalvereniging SV Meerssen is in de nacht van zaterdag op zondag volledig uitgebrand.

Een bestuurslid van de voetbalvereniging werd in eerste instantie om even na drie uur gealarmeerd door Intergarde omdat er gedacht werd aan een inbraak in de kantine, maar al snel bleek het om een brand te gaan. Vervolgens werd de brandweer gewaarschuwd voor een brand in de kantine gelegen aan de aan de Proost de Beaufortstraat in Meerssen. Er werd met meerdere voertuigen uitgerukt.

Lees ook: Brand verdrijft euforie bij voetbalclub Meerssen

De kantine bleek echter niet meer te redden en ook de toegang naar de businessruimte en een kleedlokaal zijn verwoest. De brandweer wist wel te voorkomen dat het vuur kon overslaan naar andere gebouwen. Het nablussen nam nog enige tijd in beslag. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Vandalisme

De voetbalvelden en de kantine van SV Meerssen zijn gelegen aan een afgelegen weggetje omringd door veel bomen. Volgens bestuurslid Maurice van Kan heeft de voetbalclub veel last van vandalisme. Er hangen regelmatig vijftien tot twintig jongeren rond op het complex en de tribune. Het bestuur van SV Meerssen durft deze groep jongeren niet goed aan te spreken op hun gedrag. In de afgelopen tijd werd ook al het omroephokje vernield, een hekwerk opengeknipt en wordt er met scooters over het kunstgras gereden.

Volgens van Kan heeft het bestuur van SV Meerssen afgelopen week een gesprek gehad met een straatcoach van Radar en de gemeente Meerssen. Er werd onder andere gesproken over cameratoezicht. Volgens van Kan zou de gemeente gezegd hebben dat dit gevoelig ligt in verband met privacy. De straatcoach had aangegeven met de jongeren in de gesprek te zijn geweest.

Vanwege de afgelegen ligging van de velden, is het voor de jeugd vaak makkelijk om snel weg te komen als de politie ter plaatse komt op het sportcomplex.

Grote verslagenheid

De brand zorgt voor grote verslagenheid bij het bestuur van de voetbalvereniging en in het dorp. SV Meerssen zou de komende periode zeven oefenduels spelen, het is onduidelijk of deze doorgang kunnen vinden.

De euforie van de overwinning op Roda JC van afgelopen vrijdag, 3-2 winst in het Parkstad Limburg Stadion is door de brand in een klap voorbij. Het bestuur van SV Meerssen legt ook geen connectie tussen de overwinning en de brand in de kantine. De bestuursleden verwijzen naar het vandalisme waar de club al enige tijd mee te maken heeft.

Kantine van SV Meerssen volledig uitgebrand; verslagenheid bij bestuur en in dorp is groot
Foto: Facebookpagina Wijkagenten Gulpen-Wittem
Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen