Lichaam vermiste jongen bij strand van Monster gevonden

Bron © AD/ANP

Afbeelding: ANP

Het lichaam van de 15-jarige jongen die sinds vrijdagavond werd vermist vanaf strand De Zandmotor in Monster is zondagmorgen gevonden. Dat meldt de politie.

De familie van de jongen uit Den Haag is geïnformeerd.

Op vrijdagavond was de jongen samen met twee andere jongens aan het zwemmen bij De Zandmotor. Rond 19.30 uur kwamen ze in de problemen door de sterke stroming. Er werd direct een grote zoekactie gestart. De twee andere tieners werden direct uit het water gehaald, maar de 15-jarige werd niet gevonden.

De zoekactie werd zaterdagochtend omgezet in een bergingsactie, maar de jongen werd zaterdag niet gevonden. ,,Ze lieten zich meevoeren met de stroming richting Hoek van Holland en wilden terug zwemmen. Toen zijn ze in de problemen gekomen”, zei een woordvoerder van de brandweer over de naar nu blijkt voor een van de drie fatale gebeurtenis.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen