Kermissen Maasbracht gaan door ondanks corona

De kermissen in Maasbracht vinden doorgang met de nodige coronamaatregelen, zoals op de foto in America Afbeelding: Laurens Eggen

In tegenstelling tot veel andere plaatsen wil de gemeente Maasbracht al haar kermissen door laten gaan. Met de nodige veiligheidsmaatregelen.

Het gaat om de kermissen in Wessem (22 augustus), Stevensweert (5 september), Heel (5 september), Maasbracht (26 september), Beegden (3 oktober) en Thorn (10 oktober). Vanwege alle maatregelen die met het oog op verspreiding van het coronavirus moeten worden genomen, heeft de gemeente de Stichting Traditionele Kermisorganisatie (STK) ingeschakeld. Die zorgt voor een coronaproof aanpak, het uitzetten van looproutes, het plaatsen van desinfectiezuilen, van waarschuwingsborden en dergelijke. De gemeente regelt zoals gebruikelijk de attracties.

Wethouder kermiszaken Tim Snijckers laat weten het belangrijk te vinden dat culturele activiteiten door kunnen gaan. „Er is dit jaar al heel veel afgezegd.”

Door Gertie Driessen

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Maasgouw