Stafchef Witte Huis: verkiezingen zijn gewoon op 3 november

Bron © ANP

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

De Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan gewoon door op 3 november, verzekert stafchef van het Witte Huis Mark Meadows.

Huidig president Donald Trump opperde onlangs de verkiezingen uit te stellen. Daar kreeg hij veel kritiek op, ook uit de Republikeinse Partij die hij vertegenwoordigt.

Lees ook: Republikeinen wijzen idee Trump voor uitstel verkiezingen af

Volgens Meadows wilde Trump vooral duidelijk maken dat hij zich zorgen maakt om stemmen per post. Trump beweert al langere tijd dat deze mogelijkheid fraude in de hand werkt. De Democraten zouden er graag groots op inzetten, omdat het risico op overdracht van het coronavirus zo veel kleiner is dan wanneer kiezers fysiek naar de stembus gaan.

Lees ook: Trump oppert uitstel van de presidentsverkiezingen

„We gaan verkiezingen houden op 3 november en de president gaat winnen”, zei Meadows tegen tv-zender CBS.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen