CDA vraagt per ongeluk coronasteun aan

Het logo van het CDA, dat een partijkantoor heeft in Den Haag. Afbeelding: CDA

Het CDA heeft per ongeluk voor 70.000 euro coronasteun aangevraagd, terwijl de politieke partij daar volgens de voorwaarden geen recht op had. Het geld is inmiddels teruggestort.

Het CDA wilde aanspraak maken op de zogeheten NOW-regeling - waarmee ondernemers een loonkostenvergoeding kunnen krijgen in crisistijd - bevestigt een woordvoerster van het CDA naar aanleiding van berichtgeving door De Telegraaf.

De aanvraag was volgens haar bestemd voor facilitaire en cateringmedewerkers die ook werkzaam zijn in het bedrijfsverzamelgebouw naast het CDA. Door collectief thuiswerken viel dat werk weg. Daarom werd gelijk een steunaanvraag ingediend.

Toen de voorwaarden voor NOW-steun duidelijker werden, bleek deze subsidie niet van toepassing te zijn op de politieke partij. ,,Het geld is vervolgens op initiatief van het CDA teruggestort. Alleen is dat pas te zien op een volgend overzicht dat online staat”, aldus de zegsvrouw.

Door Edwin van der Aa

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen