Verviervoudiging passagiers met corona op Eindhoven Airport

Bron © ANP

Het aantal besmette passagiers op Eindhoven Airport is de afgelopen twee weken bijna verviervoudigd. Sinds begin juni kwamen er 26 passagiers met corona aan op het vliegveld.

Twee weken geleden ging het nog om zeven passagiers die het virus onder de leden hadden. De besmette passagiers zaten verspreid over 21 vluchten, bevestigde de GGD Brabant Zuidoost maandag berichtgeving in het Eindhovens Dagblad.

De GGD kwam achter dit aantal middels het contact dat besmette mensen nadien opnamen met de gezondheidsdienst om zich te laten testen. Daarbij vertelden ze in een vliegtuig gezeten te hebben. De GGD is sindsdien een bron- en contactonderzoek gestart om te achterhalen met wie deze mensen contact hebben gehad.

Het werkelijke aantal besmette passagiers op Eindhoven Airport kan hoger zijn, omdat niet iedereen zich laat testen, aldus de GGD.

Met welke vluchten de besmette mensen het land binnenkwamen, is niet bekendgemaakt.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen