Grote brand in stro- en hooiopslag in Duitse Wehr zorgt voor geuroverlast in Limburg

Brand in Wehr. Afbeelding: Freiwillige Feuerwehr Selfkant

In de wijde omgeving van Sittard-Geleen kan er sprake zijn van geuroverlast. Dit komt volgens de brandweer door een hooibrand in het Duitse Wehr, vlak over de grens bij Sittard.

De overlast kan nog enige tijd aanhouden. De brand brak zaterdag uit in een stro- en hooiopslag bij een loonbedrijf aan An der Tränke.

De loods lag na een bijna voltooide graanoogst zo goed als vol. Alle 2000 balen van 350 kilo zijn in vlammen opgegaan. Een dorsmachine die al begon te smelten kon nog door de eigenaar worden gered.

Oogst verloren

Door het risico op uitbreiding van de brand sloeg de brandweer groot alarm. Eenheden uit de hele regio snelden toe. Zij konden niet voorkomen dat de hele oogst verloren ging, inclusief de opslaghal.

Rook

Vroeg in de ochtend konden de meeste korpsen terugkeren naar de kazerne. Een enkele ploeg bleef in Wehr achter voor het nablussen. De rook was tot in de verre omtrek - ook in Limburg - te ruiken.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Sittard-Geleen