Start BENE-League in het handbal uitgesteld

Afbeelding: ERMINDO ARMINO

De start van de BENE-League bij het handbal is uitgesteld. Vanwege het heropleving van het coronavirus in België mogen de Belgische handbalteams van de overheid voor 1 oktober niet in competitieverband in actie komen.

Hierdoor is besloten om de start van de grensoverschrijdende competitie, die gepland stond voor begin september, uit te stellen. Herpertz Bevo Hc en KEMBIT-Lions zouden elkaar in de eerste wedstrijd op zaterdag 5 september treffen in sporthal de Heuf in Panningen.

Lees ook: Zaalsporten in Limburg starten weer op, maar zorgen zijn niet weg: ‘Ik houd mijn hart vast’

De Raad van Toezicht van de BENE-League heeft de betrokken handbalbonden gevraagd verschillende scenario’s op te stellen met betrekking tot de start van de competitie. Hierbij moet rekening gehouden worden met de gezondheid van spelers, staff en supporters en de sportieve haalbaarheid.

BENE-League manager Gesinus Huistra zal op basis van de scenario’s een voorstel maken voor een nieuwe startdatum van de competitie. Samen met de Raad van Toezicht beslist hij in de week van 11 augustus wanneer en hoe de competitie van start gaat.

Door Ingrid Lemmens

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen