Dat wordt weer tractors inhalen op N271: speciale rijstrook voor langzaam verkeer verdwijnt

Bron © De Gelderlander

De rijbanen op de N271 zijn gescheiden. Afbeelding: Theo Peeters

De N271 bij Gennep gaat eind deze maand op de schop: de speciale rijstrook voor langzaam verkeer verdwijnt, en de af- en toeritten bij de Brabantweg worden aangepast.

Dat betekent dat je als automobilist straks weer tussen tractors en vrachtwagens rijdt. Daar komt een nieuw systeem voor. Het bijzondere aan de N271 is een speciale rijstrook voor wat Limburg een ‘doelgroepenstrook’ voor langzaam verkeer noemt.

Na een fataal ongeluk in 2016 werd die strook ingericht. Een automobilist reed toen in op een langzamer rijdende tractor, en overleed. Het scheiden van snel en langzaam verkeer was een tijdelijke oplossing, was ook toen al de bedoeling.

Detectiesysteem

Nu komt er een snelheid-detectiesysteem voor langzaam verkeer. Interactieve borden moeten automobilisten straks attenderen op langzaam rijdende tractors en optrekkende vrachtwagens.

Verder worden de toe- en afritten van en naar de Brabantweg aangepast, en wordt asfalt vervangen. De bushaltes worden samengevoegd.

Het werk begint op 31 augustus, 31 december moet het afgerond zijn, meldt de provincie Limburg.

Door Frank Houtappels

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Gennep
  1. De artikels worden geladen...