FNV bereikt akkoord met Wehkamp over sociaal plan

Afbeelding: Getty Images

Vakbond FNV heeft met webwinkelbedrijf Wehkamp een akkoord bereikt over een beter sociaal plan voor medewerkers die hun baan verliezen bij een reorganisatie.

De stakende medewerkers van het distributiecentrum in het Gelderse Maurik en het hoofdkantoor in Zwolle mogen zich nu uitspreken over het sociaal plan. De vakbond verwacht dat daar later op maandag een beslissing uit komt. Details over de afspraken zijn nog niet bekendgemaakt.

Het Wehkamp-personeel staakte sinds twee weken. Aanleiding was een reorganisatie waarbij banen verdwijnen op het hoofdkantoor en de twee distributiecentra van Wehkamp worden samengevoegd. Het centrum in het Gelderse Maurik wordt daarbij gesloten en het personeel kreeg de keuze om in Zwolle aan de slag te gaan. De afstand tussen die twee distributiecentra maakte zo’n overstap voor de meeste werknemers niet interessant.

FNV zette voor het sociaal plan in op een goede ontslagvergoeding voor iedereen die zijn baan kwijtraakt. Ook wilde de vakbond meer geld voor begeleiding naar ander werk en voor scholing, zodat ontslagen werknemers meer kans hebben om weer aan werk te komen.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen