Twee personen aangehouden na gevaarlijke achtervolging vanuit Venlo

Afbeelding: Politie Landelijke Eenheid Zuidoost/Facebook

Na een gevaarlijke achtervolging die begon in Venlo heeft de politie maandagochtend twee personen aangehouden.

De Koninklijke Marechaussee achtervolgde om nog onbekende reden een grijze BMW 3 Serie in Venlo, maar verloor het voertuig uit zicht tijdens een gevaarlijke manoeuvre van de verdachte.

Daarop werd de hulp van de landelijke eenheid van de politie ingeschakeld. Agenten namen positie in op de A67 bij Eindhoven, waar ze de BMW vervolgens zagen passeren. Samen met de Marechaussee werd opnieuw een poging gewaagd het voertuig aan de kant te zetten, maar wederom maakte de bestuurder een gevaarlijke beweging om te ontkomen.

Deze keer reden agenten van de landelijke eenheid er echter vlak achter en kon het voertuig worden klemgereden op de A2. Beide inzittenden zijn aangehouden. De Koninklijke Marechaussee handelt de zaak verder af.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen