FNV wil hele horecasector reorganiseren

Afbeelding: ANP

De horeca moet drastisch op de schop om toekomstbestendig te zijn.

Dat stelt FNV Horeca. De vakbond heeft brancheorganisaties Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en een aantal grote horecawerkgevers gevraagd samen te werken en na te denken over ingrijpende maatregelen in de sector. De vakbond hoopt dat er op die manier zo veel mogelijk banen behouden kunnen worden.

De enige voorwaarde die de bond stelt is dat „het arbeidsrecht wordt gerespecteerd”. „Op 1 oktober lopen de steunmaatregelen vanuit de overheid af en moeten bedrijven weer op eigen benen staan”, zegt FNV Horeca-bestuurder Edwin Vlek. „Hoe goed zou het zijn als we op sectoraal niveau tot een plan van aanpak kunnen komen hoe we de horeca als geheel, zowel medewerkers als bedrijven, door deze moeilijke tijd heen kunnen loodsen?”

Een aantal grote horecawerkgevers staat positief tegenover het initiatief van de vakbond en op korte termijn worden verkennende gesprekken gevoerd over samenwerking. De KHN heeft echter nog niet gereageerd op het voorstel van FNV. De brancheorganisatie spande onlangs een kort geding aan tegen de overheid over de coronamaatregelen die gelden in de horeca

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen