Windjbuujels denken na over online liedjesverkiezing

Afbeelding: Andy Dean

Reuver krijgt ook dit jaar nieuwe Windjbuujelsjlaegers. De liedjesverkiezing in oktober gaat hoe dan ook door.

Wel denken de Windjbuujels na over een alternatieve opzet. Afhankelijk van de dan geldende coronaregelgeving bestaat de kans dat de organiserende carnavalsvereniging kiest voor een online variant voor de liedjesavond op 24 oktober en de blageliedjesmiddag daags erna. Uit navraag onder de deelnemers is gebleken dat hiervoor voldoende draagvlak bestaat. In dit scenario worden alle liedjes van tevoren opgenomen met beeld en geluid. De gemaakte filmpjes worden ’s avonds uitgezonden via digitale kanalen. De carnavalsvereniging hoopt dat inwoners van Reuver en Offenbeek de uitzending verdeeld in kleine groepen kunnen bekijken in de lokale horecagelegenheden en gaat hierover in gesprek met de uitbaters. Na afloop volgt de jurering en de uitslag.

Zonder liedjes geen carnaval, vinden de Windjbuujels. De vereniging heeft jarenlang flink geïnvesteerd in de Reuverse carnavalsliedjescultuur. Of de nieuwe schlagers live in De Schakel of online worden gekozen, wordt op 2 september bekend gemaakt. Inschrijven kan nog tot 9 september.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Beesel