Rutte en De Jonge geven donderdag persconferentie over stijging coronagevallen

Bron © AD

Premier Mark Rutte. Afbeelding: ANP

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdag een persconferentie over de stijging van het aantal coronagevallen.

De premier Mark Rutte en de coronaminister zullen om 19.00 uur het volk bijpraten over de huidige stand van zaken omtrent corona in Nederland. De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat ze de „algemene situatie zullen duiden, inzoomen op de situatie in bepaalde regio’s en zo nodig aanvullende, regionaal ondersteunende maatregelen aankondigen.”

Volgens ingewijden zijn Rutte en De Jonge uitermate bezorgd over het toenemend aantal besmettingen en gaan de bewindslieden mensen nogmaals op het hart drukken om de coronaregels in acht te nemen.

Inkomende reizigers

Wat betreft de ondersteunende maatregelen zal in ieder geval iets bekendgemaakt worden over de inkomende reizigers op Schiphol. Nu zijn er nauwelijks tot geen controles op het virus op onze nationale luchthaven.

Het aantal coronabesmettingen loopt sinds enkele weken weer op, met name in de regio’s Rotterdam en Amsterdam. Deze steden hebben vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht ingesteld voor bepaalde stadsgebieden.

De laatste persconferentie was op woensdag 24 juni. Toen werd de crisisstructuur ook opgedoekt. Vooraf aan de persconferentie donderdagavond zullen de meest betrokken bewindspersonen wel weer bijeenkomen.

Coalitie wil wachten

Eerder riep PvdA-leider Lodewijk Asscher op om nog deze week te debatteren over de stijging van het aantal coronagevallen. Maar de coalitiepartijen ging daarvoor liggen. Ze wilden wachten op het al geplande debat van 12 augustus.

Nu komt de Kamer donderdag aan het begin van de middag toch bijeen om te bespreken of er eventueel eerder vergaderd kan worden en in de grote zaal, meldt voorzitter Arib. Dat gebeurt op verzoek van dertig Kamerleden.

Dinsdag werd ook bekend dat er de afgelopen week in Nederland 2588 mensen positief zijn getest op het coronavirus. Dat zijn er 1259 meer dan vorige week. Het is de vierde week op rij dat het aantal besmettingen fors stijgt.

Door Edwin van der Aa

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen