Lisette Verheijen, wijkverpleegkundige Groene Kruis Thuiszorg Blerick houdt haar hart vast voor tweede coronagolf

Lisette Verheijen, wijkverpleegkundige Afbeelding: Stefan Koopmans

Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stijgen. Menig zorgmedewerker draaide tijdens de eerste piek in maart en april tropenweken. Vrezen onze ‘helden van de zorg’, nog nauwelijks bekomen van die tour de force, een tweede golf? We vragen het aan Lisette Verheijen, wijkverpleegkundige Groene Kruis Thuiszorg Blerick

De onzekerheid, niet weten hoe het in de wijk gaat lopen als het aantal coronabesmettingen weer piekt. Dit zal aan wijkverpleegkundige Lisette Verheijen knagen. „Dat ik niet aan alle mensen die het nodig hebben, de medisch noodzakelijke zorg kan leveren, omdat onze routes vollopen. Terwijl je cliënten die heel ziek zijn, juist wilt helpen. Daar zijn we toch voor. Ik wil in coronatijd mijn steentje bij blijven dragen.”

Hele verhaal lezen?

Klik dan hier voor het uitgebreide interview met wijkverpleegkundige Lisette Verheijen en drie andere Limburgse ‘Helden van de zorg’.

Door Hennie Jeuken & Serge Sekhuis

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen