RIVM waarschuwt: ‘Reis niet naar Rotterdam als het niet nodig is’

Bron © AD

De Erasmusbrug in Rotterdam. Afbeelding: ANP

Het RIVM roept Nederlanders op niet af te reizen naar Rotterdam, de stad met de meeste nieuwe besmettingen van Nederland. Epidemioloog van het RIVM Susan van den Hof zegt kijkend naar de laatste cijfers tegenover de camera van RTL Nieuws: ‘Ga niet naar Rotterdam als het niet nodig is’.

Van den Hof meent dat er geen tweede golf is, ondanks de flinke toename van het aantal positieve testen. Maar de cijfers zijn wel ‘zorgwekkend’. ,,Het is een teken dat mensen zich weer aan de maatregelen houden en zo voorkomen dat het virus overslaat naar zwakkere van de bevolking en naar de rest van Nederland.’’

Antwerpen kreeg eerder een oranje reisadvies toen ook daar het aantal besmettingen hard opliep. In Rotterdam verdriedubbelde dat aantal positieve testen in de afgelopen twee weken, vergeleken met de twee weken daarvoor. De GGD stelt dat er verschillende uitbraken zijn binnen families, op het werk en onder studenten. Bij studenten zijn er nu 32 positief getest.

Door Door Adrianne de Koning

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen