Gebarentolk Irma ontbreekt bij persconferentie

Bron © AD

Afbeelding: ANP

Irma Sluis, de gebruikelijke tolk gebarentaal bij grote persconferenties over de coronacrisis, zal donderdag bij de persconferentie van premier Rutte en coronaminister De Jonge ontbreken.

,,Irma is helaas deze keer niet beschikbaar”, meldt de woordvoerster die betrokken is bij de organisatie van de persconferentie desgevraagd.

De bijeenkomst zal nu worden vertaald voor doven en slechthorenden door twee andere gebarentolken, van wie de namen nog niet bekend zijn gemaakt.

Tolk Irma, die afgelopen maart bij de eerste persconferentie over het coronavirus toevallig werd ingezet omdat ze dichtbij het ministerie van Justitie en Veiligheid woonde, is inmiddels uitgegroeid tot een cultfiguur in de media.

Vooral haar uitdrukking van het woord ‘hamsteren’ leidde tot grote hilariteit en veel persiflages op het internet en televisie. Irma zelf weigert consequent om grote interviews te geven over haar bijzondere rol tijdens de crisis.

Door Edwin van der Aa

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen