Video: Twee opslagloodsen in Weert verwoest door grote brand

Bij een fikse brand zijn dinsdagavond twee loodsen aan de Rietstraat in het Weerter kerkdorp Laar verloren gegaan.

De brand ontstond aan het begin van de avond in een loods waarin pallets en eierdozen lagen opgeslagen. De uitslaande brand sloeg daarna over naar de naastgelegen loods van een bedrijf in kunststof ramen en kozijnen. Ook die loods werd door de brand verwoest.

De brandweer, die met vijf brandweerwagens, drie waterwagens en een hoogwerker was uitgerukt , had de brand rond acht uur onder controle, waardoor een derde loods bespaard bleef.

Een trekker met oplegger die naast de loods stond, liep wel schade op. De trekker heeft volgens een woordvoerder van de brandweer alleen rookschade. De oplegger kreeg het zwaarder te verduren.

Stroom

Volgens de woordvoerder is bij de brand geen asbest vrijgekomen. De bewoners van de naastgelegen woningen hebben weinig last gehad van de rook, stelt hij. Wel viel bij de woningen aan de andere kant van de weg de stroom uit, waardoor de netbeheerder in de vroeger avond nog ter plekke moest komen voor herstelwerkzaamheden.

Over de oorzaak van de brand kon de woordvoerder nog niks zeggen. „Die wordt nog onderzocht.” Volgens de woordvoerder zou het nablussen nog tot in de late avond duren. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij de brand.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Weert