SGR-garantie op coronavouchers ook voor boekingen na medio maart

Bron © AD

Afbeelding: Videostill

Ook vouchers voor door corona geannuleerde pakketreizen die na 16 maart zijn geboekt, worden voortaan gedekt door de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). De regeling is uitgebreid voor iedere waardecheque die aangesloten reisbureaus wegens de pandemie in 2020 hebben uitgegeven. Daarmee zijn alle klanten met zo’n coronavoucher zeker van hun geld als hun reisorganisatie failliet gaat.

Eerder meldde de Consumentenbond dat de voucherregeling van de SGR niet gold voor pakketreizen die na 16 maart zijn geboekt. Klanten zouden daardoor met lege handen achterblijven als hun reisorganisaties dergelijke reizen annuleren, vouchers uitgeven en vervolgens failliet gaan.

Het ontbreken van die bescherming tegen faillissementen leidde tot veel ongerustheid onder klanten, merkten reisbureaus. Brancheorganisatie ANVR verzocht de SGR daarom de regeling uit te breiden. ,,ANVR is verheugd met het besluit van SGR, dat daarmee gehoor geeft aan ons verzoek”, zegt ANVR-voorzitter Frank Oostdam nu.

De ANVR, waarvan alle leden zijn aangesloten bij de SGR, meldt ook dat de uitgifte van zogeheten coronavouchers langer mogelijk is voor reisorganisaties. Reisbureaus kunnen de vouchers voor geannuleerde reizen nu tot 1 januari 2021 aanbieden, wat vier maanden later is dan aanvankelijk gepland.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen