Heerlense basisscholen gaan in oktober op cultuureducatieweek

Het Theater Heerlen is de afsluiter van de cultuureducatieweek. Afbeelding: Peter Schols

Alle Heerlense basisscholen krijgen in oktober een cultuureducatieweek. Het gaat om een pilot waaraan het Thermenmuseum, Het Nederlands Mijnmuseum en Schunk meedoen.

De gemeente Heerlen is initiatiefnemer van de proef. De gemeente wil het hele verhaal van Heerlen aan bod laten komen; van de Romeinse stad Coriovallum tot het Heerlen van nu. De week wordt gezamenlijk afgesloten in Theater Heerlen. Dat zal voor veel kinderen ook een eerste kennismaking met het theater zijn.

Geschiedenis

Door de cultuureducatieweek maken kinderen op jonge leeftijd kennis met het culturele aanbod in Heerlen, maar vooral ook met de geschiedenis van de stad. „Het is belangrijk dat kinderen op een leuke manier de geschiedenis van hun eigen omgeving ontdekken”, zegt wethouder Jordy Clemens (Cultuur, Jeugdzaken, SP). „Door alle kinderen tijdens hun basisschoolperiode minimaal één keer te laten kennismaken met een culturele instelling, plant je zaadjes voor de toekomst.”

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen