Kampioen eredivisie dankzij zege FC Kopenhagen rechtstreeks naar CL

Ajax speelde dit seizoen namens Nederland in de Champions League. Afbeelding: ANP

De kampioen van het nieuwe seizoen van de eredivisie kwalificeert zich rechtstreeks voor de groepsfase van de Champions League. Met dank aan FC Kopenhagen is Nederland zeker van een plek tussen de beste tien ploegen van de coëfficiëntenranglijst van de UEFA.

Nederland staat voorlopig negende in het landenklassement van de Europese voetbalbond. Maar Oekraïne en Turkije, de nummer tien en elf, konden in theorie nog meer punten vergaren.

FC Kopenhagen schakelde woensdag Istanbul Basaksehir uit in de achtste finales van de Europa League (3-0). De kersverse kampioen was de laatst overgebleven Turkse deelnemer van dit seizoen in de Europese toernooien.

Oekraïne kan Nederland nog wel passeren als Sjachtar Donetsk goed blijft presteren. Maar ook dan volstaat de tiende plek van Nederland voor rechtstreekse plaatsing van de toekomstige landskampioen in de groepsfase van de Champions League.

Door Redactie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen