Verstappen: ‘Ik moet er zijn als mijn kansen komen’

Bron © AD

Afbeelding: AD/2020 Pool

Hij heeft de situatie ‘geaccepteerd’. Max Verstappen weet na vier rondes wel dat Mercedes sneller is dan Red Bull Racing. ,,Maar dat betekent niet dat ik niet blijf proberen ze te verslaan.”

De vijfde race in zes weken tijd en weer mag Max Verstappen aan de wereldpers uitleggen of hij denkt dat hij zondag in staat is om Mercedes te verslaan. Een vraag die hij de laatste weken al vaak genoeg met een ‘nee’ heeft beantwoord, maar met afwijkende condities zou het in theorie nu anders kunnen lopen in de tweede race op rij op het asfalt van Silverstone.

Het belooft er tropisch heet te worden én alle teams rijden met zachtere compounds de tweede GP in Engeland. ,,Het zou misschien een beetje kunnen helpen, maar dat weet ik echt nog niet”, zegt Verstappen, die zich over het krachtsverschil met Mercedes weinig illusies maakt. ,,Ze liggen zo ver voor. Die hoge temperaturen gaan ons echt geen seconde opleveren in de kwalificatie. En ook geen halve tel in de race. Maar ik geef niet op.”

Ook dat riep de Limburger al vaker en daar bleek hij afgelopen weekend goede redenen voor te hebben. Klapbanden bij Mercedes in de slotrondes en hij rukte plots nog op naar P2. Bijna won Verstappen zelfs nog. ,,Vorig weekend pakte heel verrassend uit, dus ik moet gewoon zorgen dat ik er ben als er kansen komen.”

Verstappen: ‘Ik moet er zijn als mijn kansen komen’
Foto: EPA

Veel meer dan dat en vertrouwen op de kennis en kunde van zijn team kan hij zelf nu verder ook niet doen. ,,We blijven de auto verbeteren, daar werken we hard aan”, aldus Verstappen. ,,We doen er heel veel aan, maar Mercedes heeft gewoon een geweldige stap gemaakt.”

En natuurlijk ziet hij liever anders. ,,Maar ik heb de situatie geaccepteerd”, reageert Verstappen nuchter. ,,Ik maak er het beste van. Snap niet zo waarom mensen denken dat dit een frustrerende positie is voor mij. Ik vecht nog steeds voor podiumplaatsen, veel beter dan als laatste rijden.”

Door Arjan Schouten