Vlaanderen is nu enige regio in westen van Europa die donkeroranje kleurt op Covid-19-kaart

Bron © ANP

Als enige regio in het westen van Europa is Vlaanderen op de Europese coronakaart donkeroranje gekleurd. Slechter staat alleen het roodgekleurde Luxemburg ervoor.

Het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) veranderde de kleur van Vlaanderen omdat er in het Belgische gewest de afgelopen twee weken meer dan 60 nieuwe coronagevallen per 100.000 inwoners zijn geregistreerd.

Vlaanderen stond op oranje (20 tot 60 gevallen), net als het Belgische gewest Wallonië en vier Nederlandse provincies (Zeeland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland). Het groothertogdom Luxemburg registreerde net als bijvoorbeeld het Spaanse Catalonië meer dan 120 gevallen per 100.000 inwoners.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen