Belgisch jongetje (4) verdronken nadat hij alleen achterbleef bij zwembad in Alicante

Bron © AD

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Een 4-jarige kleuter met de Belgische nationaliteit is donderdag verdronken in de Spaanse badplaats Alicante.

Volgens lokale media was de jongen alleen achtergebleven aan het zwembad tijdens een bezoek aan familie. Even later lag hij roerloos in het water. Hulpdiensten probeerden hem tevergeefs veertig minuten lang te reanimeren.

Drama

De jongen (4) was donderdagmiddag pas aangekomen bij familie in Rojales, aan de Costa Blanca in de provincie Alicante. Het gezin was eigenlijk op weg naar Castellón in de regio Valencia, maar besloot de nacht door te brengen bij familie om vrijdag verder te reizen. Dat liep echter dramatisch af.

Blijkbaar bleef de kleuter op een bepaald moment even alleen achter bij het zwembad. Even later lag hij roerloos in het water. Een familielid sprong er meteen in en haalde de kleuter eruit. Een ander familielid, die verpleegster is, probeerde hem weer bij bewustzijn te brengen. Omdat men zag dat hij niet reageerde, werden de hulpdiensten omstreeks 17.50 uur gealarmeerd.

Reanimeren

Zowel de politie als een medisch team kwam ter plaatse. Zij probeerden veertig minuten lang de jongen te reanimeren, maar de kleuter bleek overleden. Rond half acht ‘s avonds werd het levenloze lichaam overgebracht naar het gerechtsgeneeskundig centrum van de regio voor een autopsie.

De burgemeester van Rojales, Antonio Pérez, kwam donderdag ter plaatse om aan de familie zijn medeleven te betuigen. Hij beklemtoonde nadien het belang om de allerjongsten steeds goed in het oog te houden aan zwembaden: ,,Op elk moment, want een ongeluk kan in een paar minuten gebeurd zijn.”

Door Hans Renier

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen