Tropische hitte: ben extra alert op huisdieren

Check eerst het water voordat je hond een frisse duik neemt. Met warm weer kan ook de concentratie blauwalg snel kan stijgen. Foto ter illustratie. Afbeelding: Harry Heuts / Archief

Nu de temperatuur naar tropische hoogtes stijgt vraagt Dierenbeschermingscentrum / Dierenambulance Limburg om extra alert te zijn op huisdieren.

De organisatie wijst onder meer op het feit dat in een auto de temperatuur razendsnel kan oplopen. ‘Zelfs een schaduwplek en open raam voorkomen niet dat een hond uitdroogt. Dit kan al binnen tien minuten fataal zijn. Zie je een hond in warme temperaturen in een auto? Onderneem direct actie en bel meldnummer 144!’, aldus de organisatie op haar Facebookpagina. Op de website van de dierenbescherming (www.dierenbescherming.nl) staan allerlei zomertips voor huisdieren.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen