Verstappen in eerste training derde, ruim achter de Mercedessen

Bron © AD

Afbeelding: Hollandse Hoogte / AFP

Max Verstappen is het tweede opeenvolgende raceweekend op Silverstone begonnen met een derde plaats. In de eerste vrije training wachtte de Nederlander lang met het neerzetten van een tijd.

Toen hij dat eenmaal deed kwam hij met 1.26,893 ruim achter de Mercedes-coureurs terecht. Valtteri Bottas klokte de snelste tijd: 1.26,166.

Lees ook: Jos en Max natuurtalenten, maar toch anders

Een vrije training zonder spins of crashes, daar hadden we er sinds de seizoenstart nog maar weinig van gezien. Het gebeurde in de Engelse ochtend wel op Silverstone, waar het meeste spektakel kwam van een enkele coureur die een bocht miste en uit moest wijken via het gras. Verder zullen de meeste teams tevreden terugkijken op de eerste training: ze konden, zonder oponthoud, negentig minuten lang de gewenste informatie verzamelen. Belangrijk punt was voor de mannen om de limiet van de banden te testen. Vorige week begaven die van Bottas, Sainz en Hamilton het immers wat tot een onvergetelijke slotfase leidde. Deze week rijden de coureurs met nog zachtere banden.

Lees ook: Verstappen: ‘Ik moet er zijn als mijn kansen komen’

Max Verstappen was de eerste coureur die zich na het begin van de sessie op het asfalt liet zien, wat het nog merkwaardiger maakte dat hij pas na een uur trainen zijn eerste tijd op de klok zette. De 1.26,893 van de Limburger was zeven tienden trager dan de 1.26,166 die Bottas tien minuten eerder bovenaan de tijdenlijst had gezet. Ook WK-leider Lewis Hamilton bleef de Nederlander ruim voor. En Nico Hülkenberg? Die zette (voorlopig nog) zijn Racing Point keurig op P4.

Door Noud Bemelen

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →