Oud-VVV’er Van Berge Henegouwen overleden

Edwin van Berge Henegouwen. Afbeelding: ED/René Manders

Oud-voetballer Edwin van Berge Henegouwen is overleden. De voormalig speler van VVV, MVV en PSV was al geruime tijd ernstig ziek en stierf afgelopen donderdag op 58-jarige leeftijd.

Oud-VVV’er Van Berge Henegouwen overleden
Foto: Pieter van Daal

Van Henegouwen speelde negen jaar betaald voetbal waarin hij achtereenvolgens uitkwam voor PSV, VVV en MVV.

Succesvol

Na zijn actieve carrière was Van Berge Henegouwen onder meer werkzaam voor de KNVB als scout en was hij van 2015 tot en met 2017 in dienst als commercieel medewerker van VVV. Voor de Koelclub speelde de Eindhovenaar van 1983 tot en met 1989 in totaal 196 wedstrijden (competitie en beker) waarin hij zeven keer scoorde. Hij maakte deel uit van het succesvolle VVV dat onder de toenmalige hoofdtrainer Jan Reker twee achtereenvolgende seizoenen (1986-1987 en 1987-1988) vijfde van de Eredivisie werd.

In die periode leerde Van Berge Henegouwen Stan Valckx kennen, de huidige manager voetbalzaken van VVV. Valckx: ,,Ik heb vijf jaar met Edwin samengespeeld bij VVV. We werden goede vrienden. Het is verschrikkelijk triest, maar ik heb gelukkig alleen maar goede herinneringen aan Edwin. Hij was als voetballer een echte professional en vooral een leuke collega. We deden meer samen buiten het veld dan erop”, kijkt Valckx terug.

,,Edwin speelde in onze tijd als libero, maar was meer op het middenveld te vinden. Hij was een type Franz Beckenbauer.” Valckx en Van Berge Henegouwen hielden ook na hun gezamenlijke periode bij VVV nauw contact. ,,Lange tijd vormden we een kaartclub met Raymond Libregts, Remy Reynierse, Jos Rutten en ik. En we waren natuurlijk een aantal jaren geleden nog collega’s bij VVV. Ik heb Edwin tijdens zijn ziekbed nog kunnen bezoeken. De laatste keer was drie weken geleden.”

Door Qasim Hakim

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen