Bijna 500 nieuwe gevallen van corona vastgesteld

Bron © ANP

Afbeelding: Getty Images

Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend hebben 486 mensen te horen gekregen dat ze het coronavirus hebben opgelopen.

Dat is minder dan de 519 nieuwe gevallen die het coronadashboard van de overheid op vrijdag meldde en de 601 besmettingen van donderdag. In de afgelopen zeven dagen zijn ruim 3200 Nederlanders positief getest.

Brandhaard

De regio Rotterdam-Rijnmond, de grootste brandhaard, registreerde in de afgelopen 24 uur 76 nieuwe gevallen. Dat is het laagste aantal in anderhalve week. In Amsterdam-Amstelland werd het virus vastgesteld bij 102 mensen.

Lees ook: Gemopper en chagrijn: zestigers spreken schande van de jeugd en de jeugd van de zestigers

Een andere brandhaard is Midden- en West-Brabant. Daar kwamen er 52 nieuwe coronagevallen bij. Dat is de grootste dagelijkse toename in het gebied sinds 24 april. In Den Haag en omstreken werden 75 besmettingen vastgesteld, vergelijkbaar met de situatie in april. Het aantal bevestigde coronapatiënten in de provincie Utrecht steeg met 36.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen