MVV wint oefenduel tegen FC Eindhoven zonder zelf te scoren

Afbeelding: De Limburger

MVV heeft voor het eerst in de voorbereiding op de nieuwe competitie een oefenduel gewonnen. In eigen huis tegen FC Eindhoven werd het 1-0, na een eigen doelpunt van de gasten.

De treffer viel vlak voor rust, toen MVV-vleugelspeler Timo Stavitski een voorzet gaf vanaf de rechterflank. Er leek niet veel gevaar te ontstaan, maar toen Lorenzo van Kleef de bal wilde wegwerken, passeerde hij zijn eigen doelman.

In het eerste kwart van de wedstrijd zetten de gasten uit Eindhoven MVV een paar keer vast. Het leverde geen dreigende momenten op, maar de thuisploeg had het lastig. Na 25 minuten kroop MVV een beetje uit zijn schulp en noteerde de eerste serieuze doelpoging van de wedstrijd. Koen Kostons kon van binnen het strafschopgebied op doel schieten na een handige steekbal van Raoul Last. Doelman Ruud Swinkels pareerde de inzet.

Vuisten

Eindhoven-verdediger Mawoena Amevor worstelde vervolgens tijdens een duel met MVV-spits Jelle Duin, wat een vrije trap opleverde voor de thuisploeg. De trap van Jérôme Deom op 16 meter van het vijandelijke doel stuitte op de vuisten van Swinkels. De doelman van FC Eindhoven was echter in de laatste minuut voor rust compleet kansloos toen zijn eigen verdediger Lorenzo van Kleef de bal in het eigen net schoot. Daarmee werd de eerste treffer van MVV deze voorbereiding gescoord door een speler van de tegenstander.

In de tweede helft hielden de teams zich grotendeels in balans. Met nog een half uur te spelen wisselden beide teams bijna het volledige elftal. Opvallend bij MVV was dat Daryl Werker in de ploeg kwam, terwijl hij slechts bij MVV meetraint om zijn conditie op peil te houden. Nu zegt dat niet direct iets, aangezien MVV in het verleden ook weleens minuten gunde aan spelers die hun conditie op peil hielden bij de club tijdens de voorbereiding. Thomas van Bommel mocht het laatste halfuur als jongeling de aanvoerdersband dragen.

Stempel

Invaller Oussama Zamouri probeerde direct zijn stempel te drukken, maar het eerste afstandsschot van de nieuweling bij MVV zeilde rakelings over. Het spel van beide kanten werd rommelig en onrustig. Grote kansen waren niet meer te zien.

De wedstrijd tegen FC Eindhoven was het eerste duel van MVV sinds de start van de coronacrisis waar weer publiek bij aanwezig kon zijn. Pakweg 400 fans keken toe hoe MVV de eerste zege in de voorbereiding pakte, zonder zelf te scoren.

Door Emil Visser

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen