Verstappen bewijst dat Mercedes te verslaan is: ‘Alles verliep vlekkeloos, dan is het mogelijk’

Bron © AD

Max Verstappen viert zijn triomf met de monteurs van Redd Bull. Afbeelding: AP

Max Verstappen leek dit seizoen kansloos tegen het oppermachtige Mercedes, maar vandaag bewees hij op het circuit van Silverstone dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas wel degelijk te verslaan zijn. ,,Het was een vlekkeloze dag, alles ging volgens plan.”

Verstappen begon op de vierde plaats, maar kwam al vrij snel aan de leiding en liet zich vervolgens niet meer inhalen door Hamilton en Bottas.

Lees ook: Weergaloze Verstappen wint na gok met banden jubileumrace op Silverstone

,,De start was super, dat gaf meteen een goed gevoel. Daarna zat ik een tijdje achter de Mercedessen, maar toen zij naar binnen gingen kon ik er langs en daarna kon ik ze achter me houden”, vatte hij de race samen. ,,Of ik het zag aankomen? Eerlijk gezegd niet echt, al race ik natuurlijk altijd om te winnen. Na de eerste stint zag ik dat het goed zat met de banden. Ik heb tijdens de hele race totaal geen bandenproblemen gehad, alles verliep vlekkeloos op deze warme dag. Met zachte banden moet je heel netjes blijven rijden en dat lukte goed. Een geweldig resultaat voor de hele ploeg”, sprak Verstappen, die bij het finishen het hele team van Red Bull en Honda bedankte.

Verstappen bewijst dat Mercedes te verslaan is: ‘Alles verliep vlekkeloos, dan is het mogelijk’
Verstappen op weg naar de zege in de GP van Silverstone. Foto: AFP

Verstappen staat nu tweede in de WK-stand met 77 punten, Lewis Hamilton gaat aan kop met 107 punten na vijf races in het verkorte seizoen. ,,Tot dusver hadden we dit seizoen nog geen kans om Mercedes te verslaan, maar vandaag was die kans er wel en die hebben we gepakt. Of we hier volgende week op verder kunnen bouwen in Barcelona? Ik hoop het, maar over het algemeen komen we nog wel veel tekort ten opzichte van Mercedes. Ik kijk uit naar volgende week, maar nu eerst even feesten en wat drinken.”

Niet onverslaanbaar

Max Verstappen controleerde de 70th Anniversary Grand Prix van begin tot eind. „En dat deed hij prachtig. Max reed werkelijk fantastisch”, zei teambaas Christian Horner over zijn kopman van Red Bull. „We hadden zelf niet in de gaten hoe goed onze auto was. Er zat veel snelheid in en dat is bemoedigend”, aldus Horner op Ziggo Sport.

Verstappen bewijst dat Mercedes te verslaan is: ‘Alles verliep vlekkeloos, dan is het mogelijk’
De passage van de finish. Verstappen pakt zijn negende zege in een Grand Prix. Foto: AD/Reuters

Verstappen voegde na één derde en twee tweede plaatsen zijn eerste overwinning toe aan dit seizoen. Tot aan zondag was met name Lewis Hamilton van Mercedes hem steeds te snel af. „Maar Max heeft laten zien dat Lewis niet onverslaanbaar is. Hij won vandaag zuiver en eerlijk en met de beste strategie. Het betekent dat Red Bull blijft vechten en het gat naar Mercedes lijkt kleiner.”

Door Redactie