‘Trump wil dolgraag in rijtje presidenten op Mount Rushmore’

Bron © AD

Afbeelding: AP

Witte Huis-medewerkers hebben vorig jaar contact opgenomen met gouverneur Kristi Noem van South Dakota over het proces om extra presidenten toe te voegen aan Mount Rushmore. Dat meldt The New York Times.

Volgens een bekende die met de krant sprak, zou Noem Trump in juli hebben begroet met een 1.20 meter hoge replica van Mount Rushmore met daarin ook een afbeelding van Trumps gezicht. De president was bij het monument vanwege de viering van Onafhankelijkheidsdag op 4 juli.

Noem heeft eerder al bekendgemaakt dat het Trumps droom is om zijn gezicht op Mount Rushmore te hebben, het beeldhouwwerk uit het Coolidge-tijdperk met de 60 meter hoge gezichten van presidenten George Washington, Thomas Jefferson, Abraham Lincoln en Theodore Roosevelt.

Grapje

In een interview met Noem uit 2018 vertelde ze dat de twee tijdens hun eerste ontmoeting in de Oval Office in gesprek raakten over de sculptuur. Aanvankelijk dacht ze dat hij een grapje maakte. ,,Ik begon te lachen’’, zei ze. ,,Hij lachte niet, dus hij was absoluut serieus. Ik zei: Meneer de President, je zou eens naar South Dakota moeten komen. We hebben Mount Rushmore. En hij zei: Weet je dat het mijn droom is om mijn gezicht op Mount Rushmore te hebben?’’

Op Twitter noemde Trump het bericht van The New York Times ‘nepnieuws’. ,,Heb ik nooit voorgesteld. Hoewel het op basis van alle dingen die in de eerste 3,5 jaar zijn bereikt, waarschijnlijk meer dan iedere andere president, het mij een goed idee lijkt.’’ Ook twitterde hij een afbeelding van zichzelf waarop hij zo is gefotografeerd dat zijn hoofd tussen de andere gezichten op Mount Rushmore prijkt.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen