SP in actie tegen vervallen staat monumentaal voormalig hoofdkantoor Oranje Nassau

Het voormalige hoofdkantoor van de ON-mijnen. Afbeelding: Google Maps

De gemeente Heerlen moet actie ondernemen om het achterstallig onderhoud van het voormalige hoofdkantoor van de Oranje Nassaumijnen weg te werken. Die oproep doet raadslid Chris Hesse (SP), die raadsvragen over het gebouw heeft gesteld.

Het gebouw op de hoek van de Kloosterweg en Looierstraat in Heerlen heeft de status van Rijksmonument. Delen van het gebouw zien er vervallen uit. Met name aan de achterkant die tegen het spoor aan ligt ziet het gebouw er verwaarloosd uit. De delen die vanaf de openbare weg goed te zien zijn, vertonen geen roestplekken.

SP in actie tegen vervallen staat monumentaal voormalig hoofdkantoor Oranje Nassau
De achterkant van het gebouw ziet er vervallen uit. Foto: SP Heerlen

Hesse is bezorgd dat het achterstallig onderhoud voor schade aan het gebouw kan zorgen. Hij roept de gemeente op om met eigenaar Walas in gesprek te gaan over de staat van het gebouw.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen