Gemaskerde mannen blazen geldautomaat op in Duitse grensregio

Veel schade na de plofkraak bij de geldautomaat. Afbeelding: Track’88

Gemaskerde mannen hebben een plofkraak gepleegd in Wachtendonk, net over de grens bij Venlo.

Meerdere verdachten lieten zaterdag in de vroege ochtend een geldautomaat exploderen. Direct na de plofkraak aan de Friedensplatz gingen de daders er in een auto met Nederlands kenteken vandoor.

Lees ook: Plofkraak in Duits grensgebied: geldautomaat opgeblazen

Het pand heeft zware schade opgelopen als gevolg van de explosie. Meerdere ramen zijn eruit gesprongen en ook de gevel is ontzet. Er zijn geen gewonden gevallen.

Volgens een getuige die de gemaskeerde verdachten zag vluchten, reden deze weg in de richting van de Nederlandse grens. Hoeveel geld ze buitgemaakt hebben is nog niet bekend, het politieonderzoek is nog in volle gang.

Lees ook: Video: Grote ravage bij nachtelijke plofkraak

De Duitse politie heeft zijn handen vol aan de plofkraakplegers. Zo werd afgelopen donderdag ookg een geldautomaat in Düsseldorf doelwit van een plofkraakbende.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen