AZ treft Viktoria Plzen in de tweede voorronde van de Champions League

Bron © AD

Afbeelding: BSR Agency

AZ speelt in de tweede voorronde van de Champions League tegen het Tsjechische Viktoria Plzen.

Het duel wordt op 25 of 26 augustus gespeeld achter gesloten deuren. Bijzonder is dat er dit jaar geen return is, waardoor AZ in één duel met de tegenstander moet afrekenen. Uit de loting kwam naar voren dat het duel in Alkmaar gespeeld wordt.

Als de Alkmaarders winnen gaan ze door naar de derde voorronde van de Champions League, daarna volgt nog eventueel de play-off. Bij verlies stroomt AZ in de derde voorronde van de Europa League in.

AZ boekte afgelopen weekend de eerste overwinning in de voorbereiding. In het eigen stadion versloegen de Alkmaarders Lille met 2-1. Op 15 augustus treft AZ opnieuw een Franse ploeg. Dan staat de oefenwedstrijd tegen AS Monaco op het programma. Eerdere oefenduels gingen allemaal verloren. Zo ging AZ onderuit tegen PEC (0-1), FC Utrecht (1-0) en Genk (0-1).

Protest

AZ diende vlak nadat de KNVB de eredivisie beëindigde een protest in bij de UEFA. AZ eiste dat de voetbalbond de Alkmaarders als nummer 1 zagen en niet Ajax. Dat zou betekenen dat AZ naar alle waarschijnlijkheid de groepsfase van de Champions League zou instromen, in plaats van te spelen in de voorrondes. Nu de UEFA niet heeft gereageerd op dat protest is dat ticket naar Ajax gegaan. Al moeten de Amsterdammers nog één play-offduel spelen als Olympique Lyon de Champions League wint. Als dat niet gebeurt dan stroomt Ajax in de groepsfase in.

Door Redactie

Nieuw: Voetbaluitslagen

Hier vind je alle voetbaluitslagen, de standen en het programma van de Eredivisie t/m de 5e klasse.

> Bekijk hier de voetbaluitslagen