Indiëherdenking in Heerlen door corona via livestream te volgen

De Indië-herdenking in 2019. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

De Indië-herdenking in Heerlen zal dit jaar vanwege het coronavirus niet vrij toegankelijk zijn. In plaats daarvan wordt een livestream uitgezonden.

Op 15 augustus is het 75 jaar geleden is dat met de capitulatie van Japan een officieel einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog. Dat was in Nederlands-Indië de start van de strijd om de onafhankelijkheid van Indonesië.

Lees ook: Eerste Zuid-Limburgse Indiëherdenking eert vooral moeders

Stichting Waringin wil op 15 augustus alle slachtoffers van de Japanse bezetting herdenken. Door de coronamaatregelen is gekozen voor een beperkt aantal genodigden. Het 75-jarige jubileum zou normaliter plaatsvinden bij het Indiëmonument in de Ingenieur Dingertuin van APG. Dit jaar vindt de herdenking echter binnen plaats in het auditorium van Brightlands Smart Services Campus.

De livestream is 15 augustus vanaf 14.00 uur te volgen via de website www.waringinhormat.nl.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen
Heerlen