Belgische mededingingsautoriteit akkoord met overname van Corendon door moederbedrijf van Sunweb

Corendontoestel. Afbeelding: AFP

De overname van reisorganisatie Corendon door het Zweedse Triton krijgt de goedkeuring van de Belgische mededingingsautoriteit. Die ziet in de deal geen concurrentiebezwaren voor de markt voor pakketreizen.

De Europese Commissie verwees het onderzoek naar de overname in december naar de nationale markttoezichthouders in België en Nederland. De Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) liet vorige maand weten dat meer onderzoek nodig is.

Triton maakte eerder dit jaar bekend Corendon via een fusie met Sunweb over te nemen. Sunweb en Corendon zijn beide grote aanbieders van pakketreizen, en op deze markt is Tui in Nederland de enige andere grote speler.

De vermindering van de concurrentie kan mogelijk leiden tot duurdere of minder goede pakketreizen voor vakantiegangers, aldus de ACM. Die stelt dat Sunweb en Corendon samen mogelijk zo groot zijn dat andere aanbieders moeilijker vliegtuigstoelen kunnen boeken voor hun pakketreizen.

Door ANP

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen