Opnieuw code oranje om hitte in Limburg

Afbeelding: Getty Images

Het KNMI heeft ook voor dinsdag code oranje uitgeroepen, wegens de aanhoudende hitte. Vooral in het zuiden en zuidoosten kan het extreem warm worden, met maximumtemperaturen van 35 graden of iets daarboven. Maar er is aanhoudende hitte in het hele land.

Code oranje geldt voor Limburg, Noord-Brabant, Gelderland en Zeeland. Voor de rest van het land geldt code geel vanwege de hitte.

Volgens het KNMI kan het ook in de stedelijke gebieden 35 graden worden. De nachten blijven warm. Het wordt dan niet koeler dan 20 graden, vooral in het westen, midden en zuiden van het land. Het Nationaal Hitteplan van het RIVM is actief.

Lees ook: Slaap niet naakt en neem vooral geen koude douche: met deze tips kom je de warme nacht door

Het zeer warme weer houdt waarschijnlijk tot en met donderdag aan, daarna volgt een geleidelijke afkoeling.

Door Redactie

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen